Waarom warmtepompen de wereld veroveren (3 redenen) 0

Waarom warmtepompen de wereld veroveren

De warmtepomp is niet meer weg te denken. Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa laat de verkoop van deze duurzame verwarmingssystemen al meerdere jaren op rij dubbele groeicijfers zien. We zetten de 3 belangrijkste redenen voor de opmars van de warmtepomp voor je op een rij.

1. Je verbruikt minder gas

Het mag geen verrassing heten: de gasprijs staat flink onder druk. De Groningse gaswinning wordt langzaamaan stopgezet, waardoor Nederland afhankelijker wordt van gas uit het buitenland. Bovendien verhoogt de Nederlandse overheid tot aan 2026 de energiebelasting op gas, terwijl de prijs voor elektriciteit in diezelfde periode juist wordt verlaagd.

Daarom is het een gunstig vooruitzicht dat je gasverbruik met een hybride warmtepomp flink wordt verlaagd en met een full electric warmtepomp zelfs helemaal tot nul wordt gereduceerd.

2. Je hebt een lagere carbon footprint

Warmtepompen hebben een zeer schoon werkingsprincipe. De systemen verwarmen je woning met energiebronnen uit de buitenomgeving, variërend van lucht, bodemwarmte en grondwater. Dit heeft vanzelfsprekend impact op je CO2-uitstoot. Volgens Milieu Centraal stoot een goed geïsoleerde woning met een warmtepomp op basis van lucht circa 700 kilo minder CO2 uit dan eenzelfde woning met een gasketel. Je ecologische voetafdruk daalt hiermee dus flink.

3. Je woning krijgt een hoger energielabel

De techniek staat niet stil. De afgelopen jaren zijn er buitengewoon efficiënte warmtepompsystemen op de markt gezet. Sommige systemen zijn in staat voor elke verbruikte kWh aan elektriciteit maar liefst het zesvoudige aan warmte-energie terug te leveren.

Wanneer je een warmtepomp installeert, heeft dit invloed op het energielabel van je woning. Een warmtepomp draagt in de praktijk al gauw bij aan een verbetering van 1 à 2 labelstappen. Zo stijgt meteen de waarde van je woning!Je woning krijgt een hoger energielabel

Comfortabel én duurzaam wonen

Kortom: alle reden om voor een warmtepomp te kiezen. Je bespaart op je energiekosten, je investeert in de waarde van je woning én je bent niet meer afhankelijk van grillen uit de gasmarkt. Wat wil je nog meer?

En: dit alles zonder in te boeten op comfort. Wist je dat de warmtepompsystemen van Gasvrij buitenshuis zelfs volledig geruisloos zijn?

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline