Keukenverbouwing: zo geniet je van een stressloze verbouwing! 0

Keukenverbouwing zo geniet je van een stressloze verbouwing

Binnenkort is het eindelijk zover. Na heel wat maanden en misschien zelfs wel jaren sparen is het echt mogelijk om jullie droomkeuken te realiseren. Ondanks dat je al heel lang naar dit moment uitkijkt, heerst er toch ook wel wat gezonde spanning.

Niet voor niets natuurlijk, want iedere verbouwing vraagt immers om heel veel regelwerk. Daarnaast heeft een keukenverbouwing ook nog eens grote impact op de dagelijkse gang van zaken binnen het gezin. Wellicht is het tijdelijk niet mogelijk om de keukenapparatuur te gebruiken. Wat doe je dan? Een makkelijke maaltijd 2 personen is misschien minder gemakkelijk om te regelen. Hoe los je dat op? Zullen er onverwachte kosten zijn? Kunnen jullie deze ook opvangen? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. In dit artikel geven we enkele tips voor een zo zorgeloos mogelijke keukenverbouwing!

Wat eet je gedurende de verbouwing?

Aan jezelf denken tijdens een verbouwing is ontzettend belangrijk. Goed eten en rustmomentjes inlassen zijn dan ook essentieel om stress te voorkomen. Maar hoe doe je dat als je tijdelijk geen keuken tot je beschikking hebt?

Allereerst is het belangrijk om aan de duur van de verbouwing te denken. Als het slechts om enkele dagen gaat is het wellicht mogelijk om tijdelijk bij vrienden en familie aan te schuiven. Ook eten bestellen behoort tot de mogelijkheden. Wat eten we vanavond via Butlon? Dat is dan nog de enige vraag die je moet beantwoorden. Wel fijn om even geen zorgen – en als je het goed doet geen afwas – over het eten te hebben.

Wanneer de keukenverbouwing meerdere weken in beslag neemt, is iedere dag bij iemand anders eten of eten online bestellen natuurlijk geen optie. In dat geval moet je je richten op simpele gerechten. Salades zijn bijvoorbeeld je beste vriend tijdens de verbouwing. Ook een simpele boterham kan uitstekend dienen als diner. Wil je toch iets wat meer vult? Bereid dan alvast wat maaltijden voordat de verbouwing begint en vries deze in bij buren of familieleden die dichtbij wonen. Deze zijn makkelijk op te warmen, waardoor je toch nog over een voedzame maaltijd beschikt.

Maak een potje voor onvoorziene kosten

Bij het plaatsen van een opdracht voor een keukenverbouwing ontvang je altijd een gespecificeerde offerte. Hierin staat welke kosten verwacht worden en met welk bedrag je uiteindelijk rekening moet houden. Het is natuurlijk fijn om een klein beetje houvast te hebben, maar toch is het wel belangrijk om ook met onvoorziene kosten rekening te houden.

Maak daarom altijd een speciaal potje die ongeveer 8% van de totale verbouwkosten bevat. Deze kan je gebruiken voor onvoorziene uitgaven, zodat je zeker over voldoende budget beschikt om jouw droomkeuken te realiseren. Ook eten bestellen Arnhem moet hier bijvoorbeeld mee gerekend worden. Gedurende de verbouwing zal je immers sneller geneigd zijn om makkelijke maaltijden te halen en ook dit kan flink in de papieren lopen. Stel daarom een ruim budget op, zodat je nooit voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Neem vrije dagen op

Vind je het lastig om je aandacht tussen de keukenverbouwing en het werk te verdelen? Neem dan gerust een aantal vrije dagen op. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en hoef je je maar op één ding te focussen. Je kunt er ook voor kiezen om iemand in je nabije omgeving te regelen die de taken tijdens de verbouwing overneemt. Zo creëer je meer rust in je hoofd voor een zorgeloze keukenverbouwing.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline