Zo vind je de perfecte tegels voor jouw keuken 0

Zo vind je de perfecte tegels voor jouw keuken

Naar onze mening zijn tegels niet meer weg te denken uit de keuken. Vroeger werden alle keukens uitgerust met een prachtige tegelwand. Inmiddels gebeurt dit niet meer standaard, maar zien we wel degelijk weer een groeiende vraag naar tegelwanden. Geen wonder, want tegels kunnen de keuken direct meer sfeer en bezieling geven. Maar hoe maak je de juiste keuze?

Tegels en de inrichting van de keuken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar laten we wel wezen, de keuze voor de juiste tegel is niet zo eenvoudig gemaakt. Het enorme aanbod en de talloze verschillende mogelijkheden op tegelgebied zorgen ervoor dat jij al snel de kluts kwijt raakt. Hoe kan je een keuze maken uit dit enorme assortiment? Zonder goede leidraad is dit ook een onmogelijke klus. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips & ideeën bij het vinden van de juiste tegel.

Cementtegels

Cementtegels worden al heel wat jaren gebruikt in de Nederlandse keukens. Het grote voordeel van cementtegels is dat het aanbod ontzettend groot is. Van Portugese tot Marokkaanse cementtegels, werkelijk alles is mogelijk. Met bizar veel verschillende motiefjes en kleurkeuzes is er voor ieder wel wat wils te vinden.

Belangrijk is om eerst naar je eigen interieurstijl te kijken. Hoe zou jij jouw keuken omschrijven? Landelijk, industrieel of misschien wel modern? Op basis van jouw interieurstijl kan je de juiste tegels zoeken. Voor iedere stijl is wel een geschikte cementtegel te vinden. Bedenk dus eerst welke sfeer je wilt uitstralen, alvorens je een definitieve beslissing maakt. Vind je het lastig om een keuze te maken? Vraag dan om advies aan de keukenontwerper of de leverancier van de tegels. Deze kunnen op basis van jouw persoonlijke wensen advies op maat bieden, waardoor je altijd van de juiste tegels verzekerd bent.

Maak gebruik van een online rekentool

Ben je het eindelijk eens geworden over de stijl en weet je ook hoe je de tegels ongeveer wilt plaatsen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoeveel tegels je nodig hebt. Hoewel je beter teveel dan te weinig kan hebben, is het natuurlijk ook niet prettig als je straks met een enorm overschot aan tegels in huis zit. Gelukkig zijn er een aantal simpele berekeningen waarmee je het benodigde aantal tegels eenvoudig kunt berekenen. Vertrouw je niet op je eigen rekenkunsten? Laat dit dan over aan de keukenontwerper of maak gebruik van een online rekentool. Zo weet je zeker dat je voldoende tegels in huis haalt.

Let op: haal altijd iets meer dan wordt aanbevolen. Zo heb je nog extra speling als er iets misgaat en hoef je niet eerst op een geheel nieuwe levering te wachten.

Het juiste formaat

Tegels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Kies je voor een grote tegel? Of juist voor een kleine tegel, zoals de populaire Marokkaanse zelliges? Het kiezen van kleine of grote tegels is natuurlijk heel persoonlijk. Toch zijn er wel enkele zaken om rekening mee te houden. Zo zijn kleine Marokkaanse zelliges over het algemeen veel verfijnder en geven de keuken een luxueuze en rustige uitstraling. Grote tegels zijn eenvoudiger en sneller te plaatsen, maar leveren direct een groot statement. Als je dol bent op een verfijnde en rustige uitstraling zijn zelliges een betere keuze.

Bekijk, wat betreft de grootte van de tegels, eens verder dan de standaard keuzes. Het zal je soms verbazen hoe mooi een exclusievere tegel in jouw keuken zal uitpakken. Laat je verrassen en inspireren voor de mooiste tegelwand in de keuken van jouw dromen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline