Wonen en reizen, gaat dat samen? 0

Wonen en reizen, gaat dat samen

Je wil graag de wereld rondreizen maar je hebt ook je maandelijkse kosten voor je woning. Hoe doen mensen dat toch die graag voor een langere tijd weg willen? Er zijn verschillende manieren om je woning te combineren met reizen. Denk bijvoorbeeld aan goedkoop wonen, je huis verhuren, reizen zonder woning of een huis op wielen waar je mee kunt reizen. Lees hier meer over deze onderwerpen.

Goedkoop wonen

Er zijn veel verschillende manieren om je maandelijkse kosten te verlagen. Duurzame manieren om je maandelijkse energiekosten te verlagen zijn warmtepompen, zonnepanelen of een huis modulair bouwen. Dit zijn natuurlijk vooral opties voor mensen met een koophuis. Heb je een huurwoning? Dan kun je eens gaan kijken naar je maandelijkse kosten, indien deze hoog zijn kun je overwegen om bijvoorbeeld kleiner te wonen of in een plaats te wonen waar de woningen goedkoper zijn. Ook via bijvoorbeeld de woningbouwvereniging betaal je een stuk minder dan bij een particuliere verhuurder.

Huis verhuren

Een andere manier om het reizen mogelijk te maken met een vaste woning is door je woning in Nederland te verhuren. Als je een koopwoning hebt dan zal dit makkelijk gaan, dit mag je namelijk zelf bepalen. Denk bijvoorbeeld aan Airbnb, veel mensen verhuren hun eigen woning aan anderen. Misschien ken je wel iemand die op zoek is naar tijdelijk onderdak of kun je een advertentie plaatsen op Facebook. Bij een huurwoning zul je toestemming nodig hebben van je verhuurder, omdat dit vaak gezien wordt als onderverhuur.

Reizen zonder vaste woning

Weet je zeker dat je veel wil gaan reizen en ben je niet zo gehecht aan één plek? Misschien is het dan tijd om te overwegen om je woning gewoon op te zeggen. Dit is een optie voor mensen met een huurhuis die zij niet kunnen onderverhuren. Je zult natuurlijk wel ergens ingeschreven moeten staan, dus misschien ken je iemand waarbij je je mag inschrijven om zo toch nog een postadres te hebben. Op deze manier houd je veel geld over waardoor je kunt gaan reizen en overal ter wereld kunt gaan huren. Zie het als een permanente vakantie, dit is vooral handig als je bijvoorbeeld online werkt. Werk je niet online maar zie je dit verhaal wel zitten? Dan kun je misschien zoeken naar een baan in het land naar keuze zodat je wel een inkomen hebt. Wil je naar de volgende bestemming? Zoek dan daar weer een baan voor een aantal maanden.

Mobiel wonen

Als laatste optie is mobiel wonen ook erg populair. Mensen bouwen hun eigen kampeerbus en wonen hierin terwijl ze de wereld rondreizen. Zie het als een soort mobiele tiny house, je zult namelijk niet zoveel ruimte hebben als dat je gewend bent. Maar je kunt wel de natuur als tuin gebruiken, waardoor je onbeperkt veel ruimte hebt. Je kunt het altijd eens proberen door bijvoorbeeld een kampeerbus te huren, zo kom je er direct achter of het wat voor jou is. Of reis een deel van het jaar in een kampeerbus.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline