Wonen met zorg, een warm thuis op een van de locaties van Omring 0

Wonen met zorg, een warm thuis op een van de locaties van Omring

Als u ouder wordt blijft u uiteraard het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in uw eigen huis en vertrouwde buurt. Met de vele mogelijkheden die thuiszorg biedt is dat vaak ook goed mogelijk. Maar als het thuis echt niet meer gaat, is het een fijn idee dat u ook bij Omring een warm thuis kunt vinden op Texel, in West-Friesland of in de Kop van Noord-Holland. U bent van harte welkom op een van de Omringlocaties voor wonen met zorg. Bijvoorbeeld als u graag zorg dichtbij wilt hebben of als u een chronische ziekte, een vorm van dementie of een lichamelijke zorgvraag heeft.

Wonen met zorg voor mensen met dementie

Omring biedt onder andere verschillende woonvormen aan voor mensen met dementie, zoals kleinschalige woongroepen en appartementen. Heeft u een zwaardere of een specifieke vorm van dementie, zoals Korsakov of Alzheimer? Dan kan een kleinschalige woongroep voor u geschikt zijn. U slaapt in een eigen kamer en verblijft overdag met zes à zeven bewoners in de gezellige, gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Een klein, vast team van medewerkers is onderdeel van het huishouden van de woongroep. Het team kijkt naar uw gewoonten en leefstijl. Hoewel de dagen een vaste structuur hebben, is er ook veel ruimte voor uw eigen wensen. Als u dat leuk vindt, kunt u bijvoorbeeld meehelpen bij het koken.

Een appartement is geschikt voor mensen met lichtere vormen van dementie. U beschikt over een eigen woon- en slaapkamer met badkamer en meestal een kitchenette. Met de kitchenette kunt u uw eigen maaltijden blijven maken. U kunt ook gebruik maken van het restaurant, waar dagelijks (warme) maaltijden worden geserveerd.

Wonen bij Omring met een lichamelijke zorgvraag

Kunt u niet meer thuis wonen vanwege een ernstige of chronische ziekte, omdat u intensieve zorg nodig heeft of vanwege een lichamelijke aandoening? Dan kunt u wonen met zorg in een van de appartementen van Omring die zijn gevestigd in Omringlocaties die voorheen verpleeghuizen en verzorgingshuizen werden genoemd. In een appartement beschikt u over een eigen kamer, badkamer en meestal een kitchenette, waarbij u verzorging, verpleging en behandeling krijgt. De medewerkers van Omring bieden 24 uur per dag zorg. Ook een tijdelijk verblijf of een verblijf in de laatste fase van uw leven behoort tot de mogelijkheden. Samen met u wordt in kaart gebracht welke ondersteuning u nodig heeft. Wat u wilt en kunt is daarbij het uitgangspunt en de nadruk ligt op een zo aangenaam mogelijk leven.

Sociale contacten en een prettige daginvulling

Naast wonen met zorg bent u bij Omring aan het juiste adres voor dagbesteding voor ouderen. Onder leiding van een zorgmedewerker of een vrijwilliger doet u samen allerlei activiteiten. Dat biedt structuur, levert sociale contacten op en geeft afleiding. In bepaalde gevallen kan dagbesteding ook uw mantelzorger helpen als u die heeft, zodat die dan even zijn of haar eigen gang kan gaan. Verder geven de activiteitenbegeleiders van Omring coaching en advies op het gebied van invulling van uw dag. Op de Omringlocaties wordt een gevarieerd aanbod aan activiteiten en evenementen aangeboden. Als u niet op eigen gelegenheid kunt komen, kunt u op aanvraag worden opgehaald en thuisgebracht.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline