Vier huisrenovaties waarmee je de koude maanden sfeervol doorkomt 0

Vier huisrenovaties waarmee je de koude maanden sfeervol doorkomt

Het is herfst. Na een lange zomer genieten van het tuinleven en van terrashangen wordt het tijd om binnen de gezelligheid op te zoeken. Natuurlijk zijn er veel dingen die je kunt doen om binnenshuis een aangename sfeer te creëren, zoals decoreren en herinrichten. Maar nu de vakantietijd voorbij is en iedereen weer aan huis gekluisterd zit, is het perfecte moment aangebroken om in huis te gaan klussen. Laat jij je badkamer opknappen of is het tijd voor een trap renovatie? In dit artikel belichten we vier dingen die je kunt doen om je huis weer om te toveren tot je favoriete hangout.

Spa en wellness in eigen huis

Heb jij altijd al een ligbad willen hebben? Of wordt het juist tijd om de douchecabine te vervangen? Zelfs een nieuwe betegeling van de muren kan ervoor zorgen dat je badkamer een volledig nieuwe uitstraling heeft. In de badkamer kom je tot jezelf. Hier vind jij een frisse start of juist een relaxte afsluiting van je dag. Daarom is het belangrijk dat je badkamer efficiënt is ingedeeld, zodat de ruimte rust uitstraalt. Kies voor LED-verlichting om op de elektriciteitskosten te besparen, geef jezelf meer opbergruimte en installeer een waterbesparende douchekop. Vanaf nu is jouw badkamer je eigen spa- en wellnessruimte!

Je slaapkamer als thuisbasis

Je slaapkamer is jouw thuisbasis. Het is de plek waar je je dag begint en eindigt, waar je nachten lang heerlijk slaapt of juist overdag even de rust pakt. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jouw slaapkamer helemaal naar je eigen smaak is ingericht. Houd jij van rustgevende grijstinten of van bijzonder behang? Verf de muren of creëer “uitzicht” met een levensgrote natuurfoto als behang. Dimlichten in de slaapkamer zijn een echte aanrader, want zo heb jij controle over de sfeer. Met een nieuw bed met lades heb je meer opbergruimte. Een hoogslaper geeft je juist ruimte voor een bureau of een bank. Zo wordt het voortaan minder snel rommelig en kun je na een lange dag hard werken lekker uitrusten. Kies jij voor een hotelsfeer met blackout gordijnen of schijnt juist jouw eigen persoonlijkheid als het zonnetje naar binnen?

Meer ruimte in je keuken

Is je keuken al jaren toe aan een renovatie? Alleen de fronten (oppervlakten en kastjes) vervangen kan al een groot verschil maken, maar als jij een bijzonder kleine keuken hebt kan het aantrekkelijk zijn om meer ruimte te laten aanbouwen. Ook als je altijd al een ontbijtbar hebt gewild, of juist ruimte wilt creëren door er één weg te laten halen, is dit je kans. Tegenwoordig is het populair om de muur tussen de woonkamer en keuken weg te laten slopen en zo ruimte bij te winnen. Controleer wel eerst of deze muur geen draagmuur is en vraag hoe dan ook een omgevingsvergunning aan.

Je open trap renoveren

Ook dit wordt tegenwoordig steeds populairder: een open trap in de woonkamer. Daarom is een trap ook niet zomaar een loos gebruiksobject meer. In plaats daarvan is de trap een echte blikvanger geworden. Renovatie van je open trap is dan ook een must als die oud en versleten raakt. Bij een enkelzijdige of volledige renovatie krijgt je trap nieuwe overzettreden waardoor hij een hele nieuwe look krijgt. LED-lichten onder de treden of aan de muur geven de trap een gezellige gloed en maken dat je nooit meer in het donker een trede mist.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline