Essentials voor een dagje schaatsen 0

Essentials voor een dagje schaatsen

De koude dagen vol regen, een snijdende wind en vroege donkere avonden betekenen eigenlijk niets anders dan de aankomst van de winter. En hoewel menig Nederlander alweer verlangt naar zon, zee en strand, worden er vast ook een hele hoop hartjes warm (die van ons wel!) bij de gedachte aan een zondagmiddag met een open haard en kop chocomelk, het kijken van kerstfilms, de viering van oud en nieuw en misschien, heel misschien, als het meezit, zelfs schaatsen op natuurijs? Maar what if, dat laatste dit jaar weer eens op de planning komt te staan? Dat het een aantal dagen zò hard vriest dat je de ijzers uit ’t vet kan halen om een paar uurtjes Suzanne Schulting of Kjeld Nuis uit te hangen? Wat neem je dan eigenlijk mee naar zo’n dagje aan een bevroren meer? Lees snel met ons mee!

Genoeg eten en drinken!

Om maar direct met de deur in huis te vallen; als jouw lichaam het koud heeft, heeft het eten en drinken nodig! Een wellicht kan je je voorstellen dat een dagje op bevroren water niet echt als een warmtedeken aanvoelt; neem dus voldoende eten en drinken mee om jouw lichaam mee te blijven verwarmen! Het is wel handig om jouw bakjes en drinkflessen te personaliseren, voor wanneer je jouw fles bijvoorbeeld aan de kant van de ijsbaan zet. Schrijf jouw naam op de fles, of koop eventueel een drinkfles met naam; ook cool!

Kleed je in laagjes

We kunnen het niet vaak genoeg aanstippen, maar in tijden van kou in combinatie met activiteiten (zoals nu dus schaatsen) is het aantrekken van verschillende laagjes echt een must. Wanneer je met een bevroren neusje jouw schaatsen aantrekt en de eerste meters op het ijs maakt zal het misschien voelen alsof je bevriest, maar na een aantal rondjes opwarmen zal je het beetje bij beetje steeds warmer krijgen. Zorg er dus voor dat je na die aantal rondjes, bijvoorbeeld jouw jas uit kan trekken en dan nog steeds een trui of vest aan hebt! En vergeet je handschoenen en muts niet!

Extra outfit

Zo’n dagje op het ijs brengt veel vertier met zich mee, echter kent het voor sommigen zo nu en dan ook dieptepunten. Letterlijk, want op het ijs neer gaan als een bambietje is een veel voorkomende gebeurtenis… Zorg er dus voor dat je een extra outfit in je tas stopt, en laat daarbij je handdoek niet thuis! Kan je tenminste lekker warm opdrogen wanneer je een smak hebt gemaakt! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline