De beste manier om badkamer schimmel te verwijderen 0

De beste manier om badkamer schimmel te verwijderen

Schimmel in de badkamer is veel voorkomend, vervelend probleem. Gelukkig zijn er een paar goede manieren hoe je schimmel kunt verwijderen. In dit artikel vertellen we je er meer over, maar eerst leggen we uit wat schimmel precies is en hoe het ontstaat.

Wat is schimmel

Een schimmel is een een- of tweecellig organisme. In de natuur doen schimmels belangrijk werk. Ze gebruiken restjes planten en dieren als voeding. Hiermee ruimen ze op een hele natuurlijke manier op in de natuur. Helaas kunnen schimmels ook in huis groeien. Ze groeien vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. In tegenstelling tot in de natuur, zijn schimmels in huis helemaal niet nuttig en kunnen ze zelfs schade aan je gezondheid aanrichten. Ook zorgen schimmels ervoor dat het in je huis muf gaat ruiken.

Hoe ontstaan schimmels

In huizen met schimmel gaat het meestal om de zwarte schimmel. Deze schimmel ontstaat als het vochtig in huis is. In de meeste huizen zitten wel sporen van schimmels. Maar pas als het heel vochtig in een woning is, kunnen deze sporen uitgroeien tot een schimmel.

De zwarte schimmel is giftig. Je kunt van giftige schimmels gezondheidsklachten krijgen zoals hoofdpijn, hoesten of problemen aan je luchtwegen.

Het is dus belangrijk om badkamer schimmel te voorkomen. Zorg ervoor dat je na het douchen en in bad gaan, je sanitair goed droog maakt en ventileer je badkamer dagelijks. Mocht er toch schimmel op je badkamer zichtbaar zijn, dan zijn dit de beste manieren om badkamer schimmel te verwijderen:

Zo verwijder je schimmel

  • Azijn is een effectief en goedkoop schoonmaakmiddel om badkamer schimmel te verwijderen. Je kunt een flinke scheut witte azijn aan warm water toevoegen en de schimmelplekken vervolgens met een spons behandelen.
    Nog handiger is om de witte schoonmaak azijn met water te mengen in bijvoorbeeld een plantenspuit. Je sprayt de schimmelvlekken dan in met het azijnmengsel. Wrijf dit daarna goed in met een spons of met een borsteltje. Laat het mengsel een paar uur goed intrekken en verwijder het daarna met warm water. Herhaal dit een aantal keren per maand zodat schimmels geen kans krijgen.
  • Je kunt zwarte schimmel ook verwijderen met chloor. Neem een plantenspuit en doe ongeveer een kleine eetlepel chloor in een liter warm water. Besproei de zwarte schimmel met de chloor en laat het een uur intrekken. Daarna alles grondig afspoelen met water. Bescherm tijdens het poetsen je handen wel met huishoudhandschoenen.
  • Een schimmel bestrijdingsbedrijf gaat schimmels op een professionele manier tegen. Ze verwijderen de schimmels grondig. Daarnaast kijken ze ook naar wat de oorzaak van de zwarte schimmel in huis is en geeft het schimmel bestrijdingsbedrijf je deskundige adviezen hoe je er in de toekomst voor kunt zorgen dat schimmel geen kans meer krijgt in je huis.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline