Zo creëer je de perfecte kersttafel 0

perfecte kersttafel

De feestdagen komen steeds dichterbij. Nog maar anderhalve maand en we moeten er alweer aan geloven. Heb jij ook al nerveuze kerstkriebels als je denkt aan het diner dat je moet organiseren voor al je familie of vrienden? Met onze tips creëer je, bijvoorbeeld met kerstboomverlichting en een mooi tafelkleed, de perfecte kersttafel. Zo hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken.

Een goed begin is het halve werk

Als de basis goed is, kan er al niet veel meer fout gaan. De basis van een kersttafel is natuurlijk het eerste wat je op de tafel legt, dus het tafelkleed of de tafelloper. Voordat je deze gaat uitzoeken is het handig om alvast te bedenken wat het kleurschema van de gehele kersttafel gaat worden. Het gebruik van te veel kleuren kan namelijk leiden tot een chaotisch geheel, terwijl te weinig kleuren ervoor zorgen dat het een saaie bedoening wordt. Dat wil je natuurlijk allebei niet. Kies daarom voor drie of vier kleuren uit waar je deze kerst mee wilt gaan werken. Ga je bijvoorbeeld voor een combinatie van rood, goud en wit of liever voor zwart, wit, grijs en groen? Het leukste is het natuurlijk als deze kleuren ook terugkomen in de rest van je huis, bijvoorbeeld in je kerstboom. Zo lijkt het allemaal één geheel.

Een mooi tafelkleed of tafelloper in een van de kleuren van je gekozen kleurschema is de basis van de rest van je tafel. Mooie bijpassende servetten zijn dan wel een must. Werk hierbij bij voorkeur met een verschillende kleur en structuren, zodat er wat meer diepgang in de tafel komt.mooie kersttafel servet tafelkleed

Ga voor groen

Natuurlijke elementen op de kersttafel zorgen ervoor dat het er direct luxe en écht winters uitziet. Zo kun je bijvoorbeeld kerstgroen op het midden van de tafel leggen in de vorm van een traditionele guirlande. Bewaar de rust door de groene elementen te centreren, want anders oogt de tafel al gauw rommelig. Dennentakken en andere natuurlijke ornamenten kunnen wel over de tafel verspreid worden.

Licht in de duisternis

Je gaat natuurlijk niet in het donker zitten tijdens het kerstdiner. Een leuke manier om extra licht te creëren in de duisternis is door clusterverlichting op de tafel te leggen. Dat is eens wat anders dan kaarslicht! Traditionele kerstboomverlichting op de tafel is een echte blikvanger. Als je toch al een guirlande op tafel hebt liggen, kun je hier namelijk net zo goed een snoer lampjes omheen wikkelen. Kost maar een klein beetje moeite en geeft al direct een sfeervol en knus effect. Dim de rest van de lampen in huis een beetje (net zo dat je nog wél kunt zien wat er op je bord ligt of wie er tegenover je zit) en geniet van de gezelligheid. Als je geen plek hebt op tafel voor een guirlande met lampjes, kun je natuurlijk ook altijd een snoer clusterverlichting boven de tafel ophangen.

More is more

Je hebt je kleurenschema bepaald, de lampjes neergelegd en wat natuurlijk groen toegevoegd aan de tafel. Nu is het tijd voor de versieringen. Aangezien het maar één keer per jaar kerst is, mag je helemaal losgaan. Kandelaars in de kleuren van je thema, kleine kerstboompjes, mooi bestek en servies, zelfgemaakte naamkaartjes… Less is more gaat in dit geval zeker niet op!

Met onze tips creëer je de leukste, gezelligste en mooiste kersttafel die je gasten deze kerst zullen zien. Zo maak je dit jaar echt indruk! Dan hoef je niet eens zo veel aandacht te besteden aan het eten zelf, want je gasten zijn toch vooral bezig met je kersttafel. Scheelt een hoop stress.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline