Welke vloerkleden zijn er zoal? 0

sisal vloerkleed voorbeeld

Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Maak je dan niet druk. Er zijn veel kleden waaruit je kunt kiezen en dat maakt de keuze moeilijk. Daarom geven wij je informatie over vloerkleden die er zoal zijn en wat voor kleden dit precies zijn.

Sisal

Sisal is een zeer populair materiaal voor vloerkleden op dit moment. Een sisal vloerkleed is geheel natuurlijk. Het is dan ook niet gemaakt met synthetische materialen. Een ander voordeel van sisal is dat het erg stevig is. Je hoeft je dan ook niet druk te maken als er uitbundig geleefd wordt rondom het kleed. Sisal vloerkleden wordt bijvoorbeeld ook veel gebruikt in horecazaken. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het is simpelweg stevig materiaal en heeft een mooie uitstraling.

Sisas kleed

Polypropyleen

Polypropyleen is populair materiaal voor vloerkleden. Het wordt ook veel in commerciële ruimtes gebruikt omdat het stevig is maar toch erg zacht. Daarnaast is het vlekbestendig maar kan wel snel vervuild worden door andere stoffen. Het fijne hieraan is dat je het wel weer makkelijk kunt reinigen.

Wol

Wol is een natuurlijk materiaal. En daardoor is het ook erg duurzaam. Wol kan echter gevoelig zijn voor vlekken. En dat is zeker het geval wanneer het om goedkopere wollen vloerkleden gaat. Zo komt het voor dat fabrikanten wol mengen met synthetische stoffen. Let hier dus op wanneer je jouw aankopen gaat doen. Verder is wol een goede keuze voor mensen die allergisch zijn voor chemicaliën. En klein nadeel is wel dat het door het natuurlijke karakter gevoelig kan zijn voor schimmel of andere organische stoffen. Let dus bij vochtige gebieden op dat wol mogelijk geen goede keuze is.

Acryl

Acryl wordt ook wel een ‘synthetische wol’ genoemd, omdat acryl het uiterlijk heeft van wol. Maar dan voor een lagere prijs. Toch biedt acryl goede weerstand tegen vocht, schimmel, vlekken en vervanging. Pas wel op als je acryl gebruikt in een gebied waar veel gelopen wordt. Het is namelijk niet het meest duurzame materiaal en daardoor zal het waarschijnlijk snel beschadigen wanneer er veel overheen gelopen wordt.

Nylon

Nylon is duurzaam en zacht materiaal. Daarnaast is het goed bestand tegen vlekken en slijtage, wat het een populaire keuze maakt. Een nylon vloerkleed houdt over het algemeen goed z’n kleur en is erg betaalbaar. Je kunt er vaak minimaal tien jaar mee vooruit. Wat het een goede investering maakt.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten materialen tapijten waaruit je kunt kiezen. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de locatie waar het kleed geplaatst wordt. Zo wil je bepaalde kleden liever niet in een ruimte leggen waar veel mensen doorheen lopen. Sommige kleden zullen hierdoor slijten. Ook is het belangrijk om een eventuele allergie in de gaten te houden. Natuurlijke stoffen zoals wol zijn erg stevig en daardoor een populaire keuze. Maar let er hierbij wel op dat het ook echt uit 100% wol bestaat, mocht je dit willen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline