Zo decoreer jij jouw ramen 0

Zo decoreer jij jouw ramen

Raamdecoratie is misschien niet het eerste waar je over nadenkt bij een verhuizing of verbouwing. Toch is het heel bepalend voor de sfeer in je woning en is het dus belangrijk dat je er goed over nadenkt. Gordijnen zijn duur, maar het is wel een traditionele raamdecoratie die vaak heel stijlvol is. Bovendien is het aanbod hierin heel ruim. Daarom kiezen veel mensen toch voor gordijnen. Maar er zijn nog andere mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven voor jouw ramen? Wij hebben 5 leuke ideeën voor je raamdecoratie wanneer je niet gaat kiezen voor traditionele gordijnen!

1. Shutters

Shutters worden ook wel klapluiken of binnenluiken benoemd. Je kunt ze verder of juist minder ver openzetten om de hoeveelheid licht te verhogen of te beperken. De meeste shutters worden vandaag de dag gemaakt van hout, waardoor je een mooi natuurlijk materiaal in huis haalt. Maar houd jij meer van strak, dan kun je ook voor aluminium of pvc kiezen. De verstelbare lamellen zorgen voor een heel mooie lichtinval.

2. Horren

Horren kennen we eigenlijk vooral van het tegenhouden van insecten en ander ongedierte. Maar wist je dat er ook heel stijlvolle horren beschikbaar zijn? Zo snijdt het mesje dus van twee kanten: jij houdt het ongedierte buiten en hebt tegelijkertijd een fraaie raamdecoratie in huis gehaald. Zowel voor openslaande deuren als voor draai-kiepramen zijn er goede oplossingen te vinden. Met horren geef jij jouw woning meerwaarde!

3. Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën ken jij waarschijnlijk al onder de term lamellen. In het nieuwe jaar zullen we deze trend weer volop gaan zien. Het voordeel van deze raamdecoratie is onder andere dat het heel gemakkelijk schoon te houden is. Bovendien kun je ook hierbij gemakkelijk de hoeveelheid licht bepalen die jouw huis binnenkomt. Deze raamdecoratie is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook voor op kantoor.Verticale jaloezieën

4. Horizontale jaloezieën

Steeds vaker zien we ook horizontale jaloezieën in het straatbeeld. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want deze zorgen voor optimale privacy, terwijl je de hoeveelheid licht ook eenvoudig aan kunt passen. Ze zien er tijdloos uit en kunnen zowel met een klassiek als met een modern interieur gecombineerd worden. Trouwens, je kunt ook voor horizontale jaloezieën kiezen in plaats van vitrage. Deze jaloezieën kunnen namelijk prima gecombineerd worden met gordijnen.

5. Plissés

Misschien zeg je: maar plissés vallen ook onder gordijnen. Dat is wel waar, maar ook weer helemaal niet. Het zijn namelijk wel heel moderne gordijnen. Het leuke is dat je ze van boven naar beneden kunt laten sluiten, maar dat je ze bijvoorbeeld ook gewoon in het midden van het raam kunt laten vallen. Dat zorgt voor privacy, maar ook voor een heel mooie lichtinval. Deze plisségordijnen zijn dan ook heel veelzijdig en passen in elke woning.

Heb je nog geen keuze kunnen maken voor de ramen in jouw woning of zakelijk pand? Kijk dan ook eens bij het artikel ‘5 tips voor het aanschaffen van nieuwe gordijnen’. Veel succes bij het maken van je keuze.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline