3 tips voor een praktische en sfeervolle garage inrichting 0

3 tips voor een praktische en sfeervolle garage inrichting

Heb jij een eigen garage? Lucky you! Er zijn immers maar weinig mensen die over deze enorme luxe beschikken. Voor jou is het nooit probleem om spullen op te bergen of een parkeerplek te vinden. De garage staat altijd voor je klaar. Tenminste, als deze op de juiste manier is ingedeeld en ingericht. Maar hoe richt je deze precies in? Wij geven 3 tips voor een praktische en sfeervolle garage inrichting.

1.    De functie van de garage bepalen

Allereerst is het belangrijk om de functie van de garage te bepalen. Hoewel dit natuurlijk de perfecte ruimte voor het parkeren van motorvoertuigen is, wordt deze nog al te vaak als rommelhok gebruikt. Alles wat je op dit moment niet nodig hebt wordt hierin gegooid. Waar jij de garage ook voor wil gebruiken, het is wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden.

Wil je de garage graag inrichten als werkplaats of mancave? Of simpelweg als opbergplek? Bedenk dan goed welke spullen hierbij van belang zijn. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende opbergruimte of genoeg stopcontacten om jouw elektronische apparaten op aan te sluiten.

Gebruik je de garage voor het stallen van jouw auto of motorfiets? Zorg er dan voor dat de oprit vrij is van spullen. Zo voorkom je dat je onverhoopt ergens tegenaan botst. Maak tevens voldoende ruimte voor in de garage en zorg voor de juiste isolering. Als de garage op de juiste manier is geïsoleerd, zal dit de levensduur van je auto zeker ten goede komen.

Denk ook aan de beveiliging van de garage. Wanneer je je auto of motorfiets in een afgesloten garage met alarm zet, zal bij eventueel diefstal tevens de inboedelverzekering aangesproken kunnen worden. Let er ook op of je huidige goedkope autoverzekering voldoende is om alle mogelijke schades aan de auto te dekken. Je kunt je dekkingsgraad naar wens laten aanpassen, zodat je altijd van de juiste dekking verzekerd bent.

2.    Opruimen

Zodra je de functie van de garage bepaald hebt kun je ruimte gaan maken. Gelukkig is dit makkelijker dan het lijkt. Plan een dagje om de garage eens flink in te pakken. Haal alle spullen uit de garage en stapel deze op één grote hoop. Verdeel de spullen vervolgens in verschillende groepen. Denk bijvoorbeeld aan spullen die bewaard moeten blijven, spullen die je wel wilt houden maar die eigenlijk te weinig gebruikt worden en spullen die weg mogen of aan vrienden gegeven mogen worden.

Veel spullen in de garage worden slechts één keer per jaar gebruikt. Probeer deze spullen daarom ook op hoogte op te bergen. Zo bespaar je ruimte op de grond. Door met hoogte te werken kan je veel meer ruimte in de garage realiseren. Leg spullen die vaker gebruikt worden op planken die dichter bij de grond zitten, zodat je hier altijd eenvoudig bij zal kunnen.

3.    Praktische indeling

Maak vervolgens een praktische indeling. Dit doe je door een plattegrond van de garage te tekenen. Teken vervolgens de spullen op schaal in en kijk waar je nog mogelijk met spullen zou kunne schuiven. Vergeet tevens niet om ook nog wat sfeer in de garage te brengen. Kies bijvoorbeeld voor een warme kleur aan de muren en een goede vloerbekleding. Een garage hoeft immers helemaal niet saai te zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline