De 4 grootste voordelen van een telescoopladder 0

De 4 grootste voordelen van een telescoopladder

Ieder huis vergt onderhoud. Om je woning in topconditie te houden is het belangrijk dat je dit onderhoud tijdig uitvoert. Als je te lang wacht loop je het risico dat er grotere gebreken ontstaan. Met alle gevolgen nadien. Daarom is het belangrijk om niet alleen tijd vrij te maken voor de onderhoud van de woning, maar ook om over de juiste hulpmiddelen te beschikken. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan de aanschaf van een telescoopladder?

Tijdens het klussen in en rondom het huis ga je regelmatig de hoogte in. De gevel repareren, schilderwerkzaamheden uitvoeren of simpelweg een fotolijstje ophangen. Het zijn allemaal dingen waarbij een ladder niet kan ontbreken. Maar voor welke ladder kies je dan? Het aanbod is immers ontzettend groot. Veel mensen geven de voorkeur aan de zogenoemde telescoopladder. Een goede beslissing, want de telescoopladder beschikt over enorm veel voordelen. Wij zetten de 4 grootste voordelen voor jou op een rijtje.

1.   Zeer compact

Het grootste nadeel van de meeste ladders is dat deze veel ruimte in beslag nemen. Hierdoor is het niet mogelijk om ze compact op te bergen. Dat is natuurlijk niet erg als je de ladder voor het werk gebruikt en over een gigantische opbergruimte beschikt, maar voor gebruik in huis een groot nadeel. De telescoopladder biedt in dit geval solaas. Deze ladder is eenvoudig in te schuiven, waardoor hij slechts over een lengte van maximaal 1 meter beschikt. Hierdoor kan de ladder eenvoudig in huis opgebogen worden. Bovendien is de telescoopladder zo ook gemakkelijker te vervoeren. Je hoeft immers geen speciale bestelwagen meer te regelen om hem in mee te nemen. Wel zo handig!

2.   Zeer veilig

Telescoopladders moet altijd aan de EN 131 normen voldoen. Ze worden zorgvuldig getest en goedgekeurd in de fabriek, zodat eventuele productiefoutjes snel eruit worden gepikt. De overheid hanteert zeer strenge regels als het gaat om de kwaliteit van bouwmateriaal en hulpmiddelen. Hierdoor kan je altijd rekenen op de veiligste optie. Dat is natuurlijk ook wel een prettig idee als je op hoogte staat te klussen. Veiligheid gaat dan immers boven alles.

Wist je dat meer dan de helft van de ongelukken in en rondom huis op hoogte gebeuren? Ook in sectoren waar veel geklust wordt is dit het geval. Bedrijfsongevallen zijn daar geen uitzondering. Dit heeft vaak te maken met het feit dat men onvoorzichtig met de veiligheidsregels omgaat of zelfs van onveilige hulpmiddelen gebruik maakt. Door voor een telescoopladder te kiezen, verklein je het risico op valpartijen.

3.   Voor zowel professioneel als particulier gebruik

Ben je op zoek naar een multifunctionele ladder? Dan zijn de telescoopladders een prima keuze. Deze worden zowel voor professioneel als particulier gebruik ingezet. Ze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt bij het wassen van hoge ramen, het snoeien van bomen, schilderwerkzaamheden uitvoeren en andere klusjes in huis. Bovendien is de telescooplader niet alleen compact op te bergen, maar is het ook nog eens een prettig lichtgewichtje die eenvoudig van de ene naar de andere ruimte gedragen kan worden. Een zeer gebruiksvriendelijk en kwalitatief model dus! Door de multifunctionaliteit van de ladder wordt deze ook regelmatig voor professioneel gebruik gekozen.

4.   Te verstellen in verschillende hoogtes


Een enorm groot voordeel van de telescoopladder is dat deze in verschillende hoogtes te verstellen is. Hoewel je ingeschoven eigenlijk niet merkt wat een hoogte deze kan bereiken, zal je versteld staan als hij uitgeschoven is. In de winkel of webshop kan je kiezen uit verschillende hoogtes. Meestal variëren ze van 2,50 meter tot 6,50 meter. Bedenk goed voor welke klussen je deze wilt gebruiken, zodat je altijd over de juiste hoogte beschikt. Voor klussen in en rondom het huis volstaat een hoogte van 2,50 meter meestal al.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline