Bescherm uw huis tegen ongedierte 0

ongedierte in huis

Net als vrijwel iedereen heeft u vast en zeker ook een grote hekel aan ongedierte. Logisch, want de beestjes zien er natuurlijk niet bepaald fraai uit. Bovendien zijn ze vaak niet hygiënisch. U wilt dan ook het liefst niet te maken krijgen met die vieze beestjes. Helaas komt ongedierte in iedere woning in Nederland voor. U kunt uw huis nog zo goed beschermen, ongedierte vindt altijd wel een manier om binnen te dringen. Toch kunt u het aantal beestjes in uw huis wel tot een minimum beperken. Hoe? Door uw huis te beschermen tegen ongedierte. In onderstaande tekst geven wij u een aantal maatregelen die u kunt nemen.

Dicht gaten en kieren

Het merendeel van het ongedierte is nogal klein van stuk. Hierdoor is een minimale opening voor deze beestjes al genoeg om binnen te komen. Zo komt het geregeld voor dat ongedierte via een scheur in de muur binnenkomt. En iedere woning in ons land heeft wel een aantal scheuren, gaten of kieren. Om ongedierte geen kans te geven, kunt u eens een inspectieronde maken. Zoek hierbij naar gaten, kieren en scheuren en dicht deze zo goed mogelijk af. Maak bijvoorbeeld gebruik van pur om de openingen op te vullen. Zodoende wordt het voor ongedierte al een stuk lastiger om binnen te komen.

Plaats horren voor ramen en deuren

In het voorjaar en de zomer is er veel ongedierte aanwezig. En laat dit nu net de periode zijn dat mensen hun ramen en deuren lekker open laten staan. Over de gevolgen wordt echter niet vaak nagedacht. Door uw ramen en deuren te openen, heet u ongedierte natuurlijk van harte welkom in uw huis. De beestjes hoeven immers geen moeite te doen om binnen te komen. Nu wil dit niet zeggen dat u op warme dagen alles maar potdicht moet houden, zeker niet. Het is echter wel verstandig horren te plaatsen voor ramen en deuren. Op deze manier kan ongedierte namelijk niet in huis komen.horren ramen en deuren

Zorg voor regelmatige ontluchting

Ongedierte komt vaak voor in ruimtes waar het vochtig en warm is, zoals een badkamer of toilet. Dit zijn doorgaans ruimtes die mensen niet vaak ontluchten. Hierdoor wordt het klimaat voor ongedierte natuurlijk alleen nog maar prettiger. Zorg er daarom voor dat er regelmatig frisse lucht in dit soort ruimtes komt. Hoe u dit doet? Door ramen en deuren met regelmaat tegen elkaar open te zetten. Hierdoor kan de wind er goed doorheen waaien. De temperatuur daalt op deze manier, evenals de luchtvochtigheid. De kans dat ongedierte zich nog in de betreffende ruimtes vestigt, wordt zo een stuk kleiner.

Laat geen etensresten slingeren

Waarom ongedierte zich graag in de buurt van mensen begeeft? Omdat zij hier maar weinig hoeven te doen om aan voedsel te komen. Mensen laten namelijk geregeld etensresten slingeren. En dit is natuurlijk koren op de molen van ongedierte. Zij kunnen zich zo makkelijk voeden en verspillen slechts weinig energie. U beschermt uw woning tegen ongedierte door etensresten altijd goed op te ruimen. Plaats vieze borden tijdig in de vaatwasser of was ze af en ruim kruimels direct op. Uw woning wordt een stuk minder aantrekkelijk voor ongedierte wanneer er geen voedsel te vinden is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline