Wat zijn de voordelen van grenen vloeren? 0

Een grenen vloer past eigenlijk bij elk interieur. Daarom is deze vloer in ons land ontzettend populair. Net zoals iedere andere vloer is deze van grote invloed op de sfeer binnen jouw woning. Houten vloeren zijn al sinds oudsher een ware publiekslieveling. Ze stralen de karakteristieke kenmerken van een natuurproduct uit. In tegenstelling tot andere vloeren hoeft deze vloer niet perfect te zijn. Imperfectie is mooi, dat bewijst de grenen vloer.

Hout heeft van nature al een zeer warme en natuurlijke uitstraling. Dit is ook het geval bij grenen. Ze geven leven aan een woning, laten zien hoeveel moois de natuur kan bieden. Daarnaast wordt het contrast tussen licht en donker met een grenen vloer heel duidelijk. Overweeg jij om een grenen vloer te plaatsen? Maar ben je nieuwsgierig naar de voordelen? Wij zetten alle voordelen van grenen vloeren voor jou op een rijtje.

Eenvoudig schoon te maken

Het grootste voordeel van een grenen vloer is de schoonmaak. Of beter gezegd: het gebrek aan de schoonmaak. Een grenen vloer kan eenvoudig schoongemaakt worden en vangt niet zo snel stof. Hierdoor is incidenteel stofzuigen en dweilen (niet te nat!) voldoende om de vloer mooi te houden. Natuurlijk treden er wel eens beschadigingen op, maar over het algemeen zijn grenen vloeren ontzettend duurzaam. Bovendien geeft iedere beschadiging de vloer nog meer karakter. Dat is het voordeel van een houten vloer, imperfectie siert!

Zacht en aangenaam

Vaak zijn mensen bang dat een houten vloer heel hard en kil aanvoelt. Dit is echter totaal niet het geval. Grenen is een zeer zacht houtsoort en voelt daardoor enorm aangenaam. Dit maakt ook het plaatsen van de vloer een stuk eenvoudiger. Doordat deze vloersoort zacht is, verloopt het versnijden van de planken soepeler. Bovendien zijn de planken enorm licht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Bedenk wel dat je de vloer na het plaatsen nog af moet werken. Hierbij kan je kiezen uit lak of olie. Vraag naar de mogelijkheden aan de fabrikant van deze vloeren.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Voorheen dachten mensen vaak dat vloerverwarming en houten vloeren niet samen gaan. Inmiddels is het tegendeel wel gebleken. Bij de meeste houten vloeren is het nu mogelijk om deze in combinatie met vloerverwarming te leggen. En dus ook bij grenen vloeren is dit het geval. Zo geniet je van nog meer wooncomfort. Bespreek vooraf met de leverancier wat de mogelijkheden zijn en hoe deze vloer het beste geplaatst kan worden. Zo geniet je van een optimaal resultaat.

Geluiddempende kwaliteiten

Grenen vloeren worden vaak geroemd om hun geluiddempende kwaliteiten. Ondanks dat deze vloersoort ontzettend zacht is, beschikt hij wel over de juiste dikte. Dit is natuurlijk ideaal voor appartementen of flatgebouwen. Door de dikte van de vloer, ondervinden de buren vrijwel geen last van jullie. Natuurlijk zijn geluiddempende kwaliteiten voor iedere woning enorm fijn. In een rijtjeswoning kan het ook prettig zijn als je de kinderen boven niet continu hoort rondstampen en dansen, maar gewoon rustig van een kopje koffie kunt genieten. Een geluiddempende vloer is voor iedereen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline