Betonlook in je interieur? Hier moet je aan denken! 0

Betonlook in je interieur? Hier moet je aan denken!

Beton is helemaal hot anno 2020. Dat is ook niet zo vreemd, want dit materiaal beschikt over een enorm tijdloos karakter. Het past bij vrijwel iedere interieurstijl en geeft jouw woning direct iets unieks, iets moderns en iets sfeervols. Genoeg redenen dus om de betonlook in jouw interieur te verwerken. Maar hoe doe je dat? En waar moet je aan denken?

Wellicht heb je al eens van de industriële stijl gehoord. Dat kan ook bijna niet anders, want de afgelopen 5 jaar worden we helemaal platgegooid met deze interieurstijl. Je kan geen woontijdschrift meer openslaan of je vindt inspiratie en tips over deze stijl. Vreemd is dat ook niet, want de industriële stijl is ontzettend sfeervol en biedt veel mogelijkheden. De populaire betonlook past prima in deze stijl. Ga jij binnenkort ook aan de slag met betonlook verf? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten als je de betonlook in jouw interieur wil toepassen.

Betonlook badkamer

Denk je bij een betonlook direct aan de woon- of slaapkamer? Laat die gedachte dan maar snel varen. Het grootste voordeel van de betonlook en de industriële stijl is namelijk dat het voor iedere ruimte geschikt is. Of je nu een geschikte oplossing voor het toilet, de keuken of badkamer zoekt. De betonlook maakt iedere ruimte, hoe klein ook, direct een stuk sfeervoller. Met badkamer beton cire hul jij jouw badkamer direct in een modern en tegelijkertijd industrieel jasje.

Het grootste voordeel van beton ciré is dat deze zeer goed bestand is tegen vocht. Bovendien is het materiaal slijtvast. Hierdoor beschikt hij over een zeer lange levensduur, waardoor je jarenlang over een prachtige wandafwerking kunt beschikken. Een betonlook is natuurlijk ook tijdloos en zal bij vrijwel iedere interieurstijl passen. Hierdoor zal deze, zelfs als je de rest van het badkamerinterieur door de jaren heen aanpast, altijd zijn sfeervolle rol kunnen vervullen.

Tips voor het creëren van een betonnen muur

Je kunt de betonlook op verschillende manieren in je interieur verwerken. Vind je een geheel betonnen vloer net te veel van het goede? Dan kan je er ook voor kiezen om één of meerdere muren een betonlook te geven. Dit kun je op de volgende manieren doen:

Verf:

Verf is misschien wel de meest gekozen optie bij het creëren van een gave betonlook. Dit is tegelijkertijd ook de voordeligste optie. Wil je niet over the top gaan en houd je het geheel liever rustig? Kies dan eventueel voor Chalk Paint. Deze behoort niet echt tot de verschillende betonlook verfsoorten, maar beschikt alsnog over een uitstraling die bij de industriële stijl past.

Behang:

Heb je geen zin om uren met een verfkwast in je hand te staan? Of vertrouw je je eigen verfkunsten niet? Dan kun je altijd nog voor behang kiezen. Tegenwoordig zijn er heel veel realistische betonnen afdrukken verkrijgbaar. Vergelijk zelf de mogelijkheden en ontdek wat jij het mooist vindt.

Betonstuc:

Ga je liever voor het échte werk en wil je dat jouw muur qua uitstraling zo dicht mogelijk bij een echte betonnen muur zal komen? Dan kun je de muur insmeren met betonstuc. Dit klusje kan je gemakkelijk zelf uitvoeren. Hoewel het een aardige klus is, zal je hier heel wat jaren plezier van hebben. Beton cire gaat een leven lang mee!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline