Kunst in huis? Vermijd de volgende 4 meest gemaakte fouten! 0

Kunst in huis? Vermijd de volgende 4 meest gemaakte fouten!

Kunst mag natuurlijk niet ontbreken in huis. Door te kiezen voor echte kunst kan jij jouw interieur wat extra kleur geven. Bovendien is het een goede manier om je woning direct een stuk persoonlijker te maken. Breng onder woorden wat je normaal niet goed weet te zeggen. Zo kunnen bezoekers van je woning direct inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid. Kortom, kunst maakt gelukkig! Maar weet jij eigenlijk wel waar je op moet letten als je kunst in huis haalt?

 Kunst is een universele liefde. De één houdt er misschien net wat meer van dan de ander, maar over het algemeen heeft iedereen wel interesse bij het zien van een prachtig en uniek kunstvoorwerp. Zodra jij de keuze maakt om echte kunst in huis te halen, zijn er echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Wil jij de door jou gekozen kunstvoorwerpen echt tot hun recht laten komen? Vermijd dan de volgende 4 meest gemaakte fouten.

1.    Less is more

Over het algemeen geldt dat je in je interieur niet over the top mag gaan. Less is more! Door minder items te gebruiken en juist bepaalde hoeken leeg te laten, zorg je voor een speels en sfeervol contrast. Bovendien komen bijzondere objecten dan veel beter tot hun recht. Dit geldt dan ook voor kunstvoorwerpen. Probeer niet iedere muur met kunst te behangen, maar kies slechts voor enkele kunstvormen die jouw woning sfeer geven. Geef kunst die veel voor je betekent een prominente plek in de ruimte. Bijvoorbeeld jouw afscheid collega cadeautje. Zo geef je je woning niet alleen meer kleur, maar kan je ook nog eens genieten van een dierbaar pronkstuk.

2.    Onvoldoende variatie

Onvoldoende variatie kan een zeer eentonig effect geven. Hierdoor lijkt je woning meer op een kunstgalerij dan een huis van een kunstliefhebber. Probeer daarom voor meer variatie te zorgen. Richt je bijvoorbeeld niet alleen op de aanschaf van prachtige schilderijen, maar leer ook andere kunstvormen kennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig bronzen beeld bij Artihove. Dit geeft je woning direct een speels contrast, waardoor andere kunstwerken nog mooier uit zullen komen.

3.    Alleen kunstwerken aan de muur hangen

Waar komt toch het idee vandaan dat alle kunstwerken aan de muur opgehangen moeten worden? Toch zijn nog steeds veel mensen in die veronderstelling. Dat is natuurlijk helemaal niet zo. Er zijn zoveel verschillende kunstvormen. Plaats bijvoorbeeld eens sculpturen in de kamer of geef schilderijen een mooi plekje in een staande lijst op de grond. Je kunt werkelijk alle kanten op met kunst. Door te spelen met verschillende groottes, materialen en kleuren kan je juist een sfeervol geheel maken. Laat daarom je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe kunst jouw woning nog mooier kan kleuren.

4.    Voor iets onopvallends kiezen

Ben je bang dat een kunstwerk te veel in het oog springt als je de kamer binnenloopt? En kies je liever voor iets wat in het interieur wordt opgenomen? Dat kan een verstandige keuze zijn, maar wel een beetje saai. Juist door voor unieke en opvallende kleuren en materialen te kiezen, kan jij een kunstwerk tot hét pronkstuk van de ruimte benoemen. Kies dus gerust eens voor iets opvallends en kijk wat het met de ruimte doet. Het resultaat zal je hoogstwaarschijnlijk verrassen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline