Van intex zwembad tot barbecue: 5 musthaves voor een fantastische zomervakantie in eigen tuin! 0

intex zwembad

Ga je de komende zomer niet op vakantie en verblijf je vooral in eigen tuin? Lucky you! Een tuin biedt meer mogelijkheden dan je ooit had kunnen denken. Met een beetje fantasie en creativiteit creëer jij eenvoudig het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin.

Verre uitstapjes zijn echt niet nodig om van de vakantie te genieten. Wij geven 5 musthaves die jouw thuisvakantie onvergetelijk maakt. Van intex zwembad tot barbecue. Alles wat je nodig hebt is een tuin en een flinke dosis creativiteit. Steek dus snel de handen uit de mouwen en maak jouw tuin vakantieproof!

1. Voldoende buitenspeelgoed

Laat de kinderen lekker hun gang gaan in de tuin. Realiseer nog voor de vakantie een waar kinderparadijs met allerlei verschillende soorten buitenspeelgoed. Geef deze een centrale plek in de tuin zodat ze heerlijk kunnen spelen op zomerse dagen. Heb je nog wat jongere kinderen? Zorg er dan eerst voor dat de tuin kindvriendelijk is. Plaats geen giftige planten in de tuin en leg de kinderen uit in welke delicate hoekjes ze beter niet kunnen komen.

2. Opzetzwembad

Een zomervakantie is natuurlijk niet compleet zonder de nodige verkoeling. Investeer daarom in een kwalitatief opzetzwembad. Kies bij voorkeur voor een kwalitatief merk , zoals Intex, zo loop je minder risico dat het zwembad na incidenteel gebruik al aan vervanging toe is. Van een goed opzetzwembad heb je nog jaren plezier. Let er wel op dat je de nodige extra’s aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan een zeil om het zwembad in de avonden af te dekken (zo voorkom je insecten in het bad). Ook kan je bij sommige opzetzwembaden een speciale pomp kopen, zodat het water langer schoon blijft. Zo kan het zwembad gemakkelijk de hele zomer blijven staan.

Plaats het opzetzwembad altijd op een zachte ondergrond. Heb je enkel tegels in de tuin? Leg dan eerst een zeiltje ter grootte van het bad neer, zodat deze niet onverhoopt beschadigd raakt.

3. Plaats (kunst)gras

Ben je nog op zoek naar een nieuwe ondergrond voor jouw tuin? Dan is (kunst)gras de perfecte oplossing. Gras geeft de tuin direct een frisse en natuurlijke uitstraling. Bovendien is gras uitstekend geschikt om heerlijk in te rollebollen, te picknicken en builen en blauwe plekken bij de kinderen te voorkomen. Heb je voor echte grasmatten gekozen? Zorg er dan wel voor dat je het gras nooit korter dan drie a vier centimeter maait. Zo voorkom je dat het gras onnodig beschadigd raakt door een gebrek aan vocht of buiten spelende kinderen.

Wist je dat het gras een droogteperiode van meerdere weken kan overleven? Wees dan ook niet bang dat je in de zomermaanden iedere dag staat te sproeien. Gras is taaier dan je denkt. Geheel onderhoudsvrij is het natuurlijk nooit, maar dagelijks onderhoud is gelukkig ook niet noodzakelijk. Zo geniet je van voldoende vrije tijd in de zomermaanden.

4. Een geweldige barbecue

Mmm… de geur van kolen en gebakken vlees. Zodra je dit ruikt, waan je jezelf direct in de zomer. Iedere eerste mooie lentedag genieten we weer van deze barbecuelucht. Dan krijg je direct het gevoel dat de zomer nabij is. Een geweldige barbecue mag dan ook niet ontbreken in de tuin. Een barbecue aanschaffen is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het aanbod is enorm. Wij adviseren dan ook om naar een speciaalzaak te gaan en daar om advies te vragen. De medewerkers hier kunnen jou uitleggen welke barbecue het meest geschikt is, zodat jij deze zomer heerlijk kunt kokkerellen in eigen tuin. Dat wordt smullen geblazen!

5. Buitenzonwering

Natuurlijk hoop je dat de zon zich vaak zal laten zien de komende zomer. Het is echter wel belangrijk dat er voldoende schaduwplekjes in de tuin aanwezig zijn. Het RIVM waarschuwt ieder jaar om uit de zon te blijven tussen 12 en 15 uur. Wanneer je kinderen hebt is dit echter een onmogelijke taak. Zij hebben echt geen zin om die uren in huis te zitten als ze ook lekker in het zwembad kunnen plonzen. Los dit op door het plaatsen van kwalitatieve buitenzonwering. Zo creëer je voldoende schaduw om de huid te beschermen en kan de vakantiepret in eigen tuin gewoon voortgezet worden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline