Eijffinger behang kopen? Hier moet je op letten! 0

Eijffinger behang is één van de meest gekozen behangsoorten in ons land. Eijffinger is een zeer vooruitstrevend merk en heeft door de jaren heen heel wat verschillende soorten behang op de markt gebracht. Het is dan ook geen wonder dat jouw keuze op dit merk valt wanneer je besluit te gaan behangen. Toch is behangen niet iets wat we tegenwoordig nog vaak doen. In de meeste woningen wordt er vaak geverfd om de muren een opknapbeurt te geven. De meeste jongeren hebben zelfs nog nooit een behangetje geplaatst. Hoog tijd om hier verandering in te brengen, want met een mooi Eijffinger behang geef je jouw woning direct een geheel nieuwe uitstraling. Een leuke manier om relatief goedkoop een mooie ruimte op te pimpen. Maar hoe pak je dit precies aan?

Wil jij binnenkort Eijffinger behang kopen? In dit artikel helpen we je op weg en zetten we op een rijtje waar je precies op moet letten. Zo weet je zeker dat je de juiste aankoop zult doen!

Grootte van de ruimte

Hoewel het kopen van nieuw behang vooral een kwestie van smaak is, zijn er ook enkele zaken waar je in huis op moet letten. Groot voordeel is dat behangpapier werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar is. Hierdoor kun je deze geheel naar eigen wens aanpassen. Of je beter voor een druk of rustig behang kunt kiezen? Dat is vooral afhankelijk van de grootte en de stijl van de ruimte waar je in gaat behangen.

Houd er rekening mee dat een al kleine ruimte optisch nóg kleiner lijkt te worden als je een druk behang gebruikt. Lichte en effen kleuren werken het beste in een kleine ruimte. Ook is het slim om naar het huidige interieur te kijken. Met name vloeren kunnen je keuze in behang erg beïnvloeden. Wanneer er al veel drukke dessins en kleuren worden gebruikt, dan is het verstandig om juist meer evenwicht te brengen en voor een rustig design te kiezen.

Functie van de ruimte

Ook de functie van de ruimte speelt een belangrijke rol in jouw keuze voor nieuw behang. Zoek je bijvoorbeeld behang voor de kinderkamer of speelkamer? Houd er dan rekening mee dat het behang niet té kwetsbaar mag zijn. Tijdens het spelen kan er immers nog wel eens tegenaan worden gestoten en je wil natuurlijk niet dat het behang na enkele weken al beschadigingen gaat vertonen. Daarom is het belangrijk om voor ruimtes die zeer intensief worden gebruikt ook een steviger behangsoort te kiezen.

Op zoek naar behang voor de keuken? Dan is het weer prettig als deze makkelijk afneembaar is met een doekje. Zo voorkom je dat jouw nieuwe behang binnen de kortste keren vol spetters en vetvlekken zit.

De juiste hoeveelheid behang

Hoeveel behang heb je nodig? Een hele goede vraag. Je wil natuurlijk niet te kort komen tijdens het behangen. De benodigde hoeveelheid is gelukkig relatief eenvoudig uit te rekenen middels een makkelijk rekensommetje. Het enige wat je nodig hebt is de hoogte en de omtrek van de ruimte. Op de behangsoorten zelf is altijd al goed aangegeven hoe groot de ruimte is die je met één rol kunt behangen.

Je kunt dit zelf eenvoudig narekenen of een online calculator gebruiken. Zo weet je zeker dat je voldoende in huis haalt. Haal bij twijfel altijd één of twee rollen meer en vraag of het behang (wanneer het niet geopend wordt) gewoon nog geretourneerd kan worden. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt en ook dat je niet voor onnodige extra kosten komt te staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline