Hele dag thuis met de kinderen? Dit kan je doen! 0

Hele dag thuis met de kinderen? Dit kan je doen!

Een hele dag thuis met de kinderen is niet alleen heel gezellig. Het kan ook nog eens een flinke uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen onderling niet continu ruzies maken? Dat je niet continu de ‘ik verveel me’-klaagzang aan moet horen of dat je zelf niet aan je alledaagse taken toe komt? In dit artikel geven we een aantal leuke en praktische tips. Zo overleef je een hele dag thuis met je kinderen!

Ga lekker bakken

Kinderen zijn meestal niet weg te slaan uit de keuken. Wanneer je even snel een avondmaaltijd in elkaar probeert te flansen, zit je hier meestal niet op te wachten. Toch kan je die interesse wel gebruiken om de verveling tegen te gaan. Zoek een paar simpele bakrecepten op of kies voor een handige kant-en-klare mix en ga lekker bakken. Zorg er tevens voor dat je wat leuke decoratiespullen in huis haalt, zodat de kinderen na het bakwerk ook nog tijd hebben om te decoreren. Zo ben je al gauw weer een uurtje zoet. Bovendien zijn ze de rest van de dag verzadigd met het snoepen van lekkere zelfgemaakte cakejes en koekjes.

Wil je toch een beetje opletten met de hoeveelheid suikers die je ze geeft? Zoek dan wat gezonde recepten op Pinterest. Denk bijvoorbeeld aan gezonde en makkelijke havermoutkoekjes. Zonder schuldgevoel snoepen. Zowel voor je kids als jijzelf!

Spelletjes spelen

Een hele dag thuis met de kinderen vraagt om wat extra creativiteit. Maar waarom zou je tegen die tijd opzien? Er zijn genoeg dingen die je samen kunt doen en ook voor jou heel gezellig zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van samen online spelletjes spelen via spellenbox.nl. Hier vind je spelletjes voor alle leeftijden die je geheel gratis kunt spelen. Genoeg voor urenlang vermaak!

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een ouderwets bordspel te spelen. Maar laten we eerlijk wezen, als je alleen met de kinderen bent zijn online spellen toch net wat gemakkelijker te realiseren. Bovendien zijn kinderen vaak meer bedreven in de online wereld dan wij denken.

Maak een thuisbioscoop

Ben je helemaal op en heb je geen zin meer om activiteiten te bedenken? Geen probleem! Een beetje televisietijd kan dan echt geen kwaad. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en creëer een heuse thuisbioscoop. Maak het donker in huis, serveer wat lekkers en zet de kinderen lekker comfortabel op de bank voor hun favoriete film. Zo heb jij even de tijd om noodzakelijke klussen te doen of om gewoon even mee te genieten van hun plezier.

Vervelen mag!

Het lijkt tegenwoordig heel normaal te zijn dat ouders allerlei activiteiten bedenken om hun kinderen zoet te houden. Maar hoe was dat vroeger? Er was toen weinig speelgoed of apparatuur en kinderen waren met heel weinig tevreden. Dit kwam vooral doordat hun creativiteit door deze situatie geprikkeld wordt. Wetenschappers zijn het er al jaren over eens dat verveling goed is voor de creatieve geest. Juist op momenten van verveling bedenken kinderen de meest bijzondere dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nerf-parcours met Playmobil poppetjes? Of een heuse tent in de midden van de kamer? Als je het toelaat dat je kinderen zich af en toe vervelen, zal je verrast worden door hun creatieve geest.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline