Wat is nou het belangrijkste aan je huis? 0

Wat is nou het belangrijkste aan je huis?

Je hebt een mooi stukje grond toegewezen gekregen en je kunt eindelijk je droomhuis gaan bouwen. De tekening van je paleisje heb je al jaren klaarliggen. Het is nu zaak om de tekeningen uit te laten werken in detail. Vraag je je architect wel even of hij een goed rioolplan eronder legt?

Zoals bij alle constructies – zowel letterlijk als figuurlijk – is het fundament van een woning of bedrijfspand het allerbelangrijkst. Is de fundering niet goed, dan krijg je vroeg of laat problemen. Een pand kan verzakken, muren kunnen daardoor scheuren en de constructie kan verzwakken, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Direct na de fundering is een goed rioleringsplan, maar ook een doordacht leidingenplan (elektra, water en eventueel gas) eveneens van eminent belang. Immers, als je huis staat en er is iets grondig mis met de riolering, dan kun je erop wachten dat zich ernstige verstoppingen voor gaan doen. De kosten voor de herstelwerkzaamheden zullen dan de pan uitrijzen. Ontstoppingsdienst Almere weet het als geen ander, ze hebben regelmatig dit soort reparatiewerkzaamheden moeten verrichten.

Waardoor worden verstoppingen veroorzaakt?

Verstoppingen worden met regelmatig veroorzaakt door verzakkingen van een pand, of door verzakkingen in de omliggende grond, bijvoorbeeld door het gebruik van zwaar materieel bij verbouwingen. In eerste instantie merk je vaak niets als een rioolbuis is gescheurd of als er buizen van elkaar zijn losgeraakt. Het afvalwater uit je woning – inclusief de ontlasting, het douchewater en het huishoudwater, ook van je vaatwasser bijvoorbeeld – of bedrijfspand loopt aanvankelijk de grond in. Maar als de grond verzadigd is, komt het water omhoog en merk je in huis dat je sanitaire voorzieningen niet goed meer functioneren.

Vaak gaan mensen bij verstoppingen eerst zelf ‘dokteren’. Ze gooien allerlei soorten chemische ontstoppingsmiddelen door de afvoeren of ze proberen met een bij de bouwmarkt gekochte veer de boel te ontstoppen. Je voelt ‘m al aankomen: als de riolering kapot is, gaat dat allemaal niet werken natuurlijk. Een ontstoppingsmiddel helpt misschien bij heel lichte verstoppingen door vet of zeepresten, maar het blijft symptoombestrijding. Bovendien zijn dat soort chemische middelen erg schadelijk voor het milieu.

Ontstoppingdienst

Woon of werk je in Almere en heb je te maken met een verstopping, wees slim en schakel direct een vakman in. Hij heeft zo gezien wat er aan de hand is en lost het voor je op. Dus ga naar Ontstoppingsdienst Almere en bel jouw lokale expert. Ontstoppingsdienst Almere is aangesloten bij Rioolprobleem Kwijt, een landelijk platform van rioolspecialisten dat haar deelnemers selecteert op basis van vakkundigheid, ervaring en klantvriendelijkheid.

Een goed rioleringssysteem, dat is van cruciaal belang, niet alleen voor het gemak en comfort wat je ervan hebt, maar ook voor wat betreft je gezondheid. In afvalwater zitten veel ziektekiemen, dus pas ermee op! En heb je twijfels over je rioleringssysteem, vraag dan Ontstoppingsdienst Almere om advies, ze helpen je graag!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline