Hoe verduurzaam je jouw huis met isolatiematerialen? 0

Hoe verduurzaam je jouw huis met isolatiematerialen?

Isolatiematerialen is vaak de oplossing wanneer je jouw huis wilt verduurzamen. Wat is duurzaamheid? Wat is de invloed van isolatiematerialen op de duurzaamheid van jouw huis. Duurzaamheid heeft niet alleen effect op je omgeving, maar het zal voor jezelf ook een aantal voordelen opleveren.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid houdt alle negatieve gevolgen in van een activiteit voor onze omgeving. Isolatie draagt wel degelijk bij aan een duurzamere omgeving. Door je woning te isoleren heb je minder stookkosten. Warmte blijft namelijk veel beter behouden binnenshuis. Is jouw woning slecht geïsoleerd? Dan stoot je ook nog eens extra veel CO2 uit. Isoleren is dus niet alleen goed voor je omgeving, maar ook voor je portemonnee. 

Wanneer wordt gesproken over duurzame isolatie, gaat het vaak over de levensduur van je isolatie. Dit is een belangrijke zaak welke je altijd moet meenemen in het maken van je afweging. 

Duurzame isolatiematerialen

Isolatiematerialen zijn er in verschillende soorten en maten. Synthetische, minerale en natuurlijke isolatiematerialen zijn de verschillende opties waarvoor je kunt gaan. Natuurlijke isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld stro en vlas. Voorbeelden van minerale isolatiematerialen zijn steen- en glaswol. PUR, EPS en PIR zijn voorbeelden van synthetische materialen. Bijna iedere toepassing belast het milieu. Alleen de één wat meer dan de ander. Ook zal het ene materiaal duurzamer zijn dan het andere materiaal.  

Zoals gezegd, worden isolatiematerialen vaak beoordeeld op hun levensduur. Steenwol, glaswol en EPS zijn isolatiematerialen welke bovengemiddeld scoren wat betreft de levensduur. XPS, PUR, PIR zijn typische voorbeelden die gemiddeld scoren. Producten die minder dan gemiddeld scoren zijn bijvoorbeeld vlasplaten. Natuurlijk vraagt iedere toepassing andere materialen. Houdt er daarom rekening mee dat de levensduur van je isolatie niet altijd leidend zal zijn in het maken van de keuze. 

Kies de juiste isolatiematerialen

Iedere toepassing vraagt andere isolatiematerialen. Een hellend dak isoleren verreist andere materialen dan bijvoorbeeld een vloer. Vind je het maken van een keuze erg lastig wat betreft isolatiematerialen? Neem dan eens een kijkje bij het ruime aanbod isolatiematerialen van Sleiderink Bouwmaterialen. Blijven er vragen bestaan? Aarzel dan niet om één van hun productspecialisten te vragen naar de juiste oplossing via het contactformulier!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline