Tips om optimaal thuis te kunnen werken 0

Tips om optimaal thuis te kunnen werken

Hoewel corona al een tijdje zo goed als verdwenen lijkt te zijn, lopen we toch het risico dat dit deze herfst en winter weer terugkomt. Daarnaast begint het griepseizoen weer en zullen de dagen vaak weer gevuld zijn met regen en kou. Tot slot worden de dagen korten en zal het langer donker blijven en weer vroeger donker zijn. Hierdoor zul je vaak in het donker weg moeten en pas weer thuis zijn als het weer donker is. Dat is voor niemand fijn. Genoeg redenen dus om eens wat vaker thuis te werken. Mits je baas dat goed vindt natuurlijk. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? In deze blog vind je tips hoe je beste thuis kunt werken.

Zorg voor een goede werkplek

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een goede werkplek. In principe moet je thuis net zo goed kunnen werken als op kantoor. Zorg en dat ook voor dat je beschikt over de juiste apparatuur. Zo kun je vragen of je wat van je werk mee naar huis mag nemen, maar als je zelfstandige bent kunt je ook kiezen voor laptops huren bijvoorbeeld. Zo hoef je niet meteen een groot bedrag uit te geven en kun je toch goed werken met het juiste materiaal. Daarnaast is het ook belangrijk om een goede en rustige plek in huis te vinden om te werken. Het beste kun je daar een aparte kantoorruimte voor maken, maar mocht je daar geen plek voor hebben dan volstaat een bureau in de woonkamer ook. Mocht beiden nou niet lukken? Dat kun je ook gewoon aan de keukentafel zitten natuurlijk. Investeer dan alleen wel in een goede stoel. Zo zorg je voor een goede houding en voorkom je lichamelijke klachten op den duur. 

Hou een routine aan

Je hoeft nu dan wel niet de deur uit, maar toch is het goed om een routine aan te houden. Zet je wekker op dezelfde tijd als normaal en ga dan ook uit bed. Het beste kun je voor het werken even een klein rondje lopen, alsof je naar werk toe gaat. Zo begin je je dag met frisse lucht en een beetje beweging. Je zult zien dat je daarna beter kan concentreren. Verder kun je beste ook een vaste lunchtijd aanhouden en om vijf uur ook je laptop weer dichtklappen. Zo voorkom je dat de routine wegvalt.

Zorg goed voor jezelf

Tot slot is het belangrijk om ook thuis goed voor jezelf te zorgen. Je hebt waarschijnlijk de neiging om lekker in je pyjama achter de computer te kruipen, maar dit is niet zo’n goed idee. Je voelt je hierdoor namelijk een beetje futloos en dit zal je focus niet ten goede komen. Trek dus gewoon wat kleren aan en maak je op alsof je wel de deur uit gaat. Daarnaast is het ook goed om gezond te eten en genoeg water te drinken. Thuis is de snack la natuurlijk wel erg dicht bij en zal de neiging groot zijn om even een zak chips open te trekken. Toch kun je dat beter niet doen. Dan is de kans op een productieve werkdag een stuk groter!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline