LED paneel keuzehulp, zo maak jij de juiste keuze 0

LED paneel keuzehulp, zo maak jij de juiste keuze

Wie dacht dat LED panelen alleen geschikt zijn voor het verlichten van kantines, wachtruimtes en kantoorruimtes heeft het mooi mis. LED panelen kunnen namelijk ook prima bij jou thuis worden opgehangen. Vooral wanneer je een modern interieur hebt en nog op zoek bent naar een bijpassende moderne en strakke lichtbron, is een LED paneel een prima keuze. In deze blog willen we graag enkele feiten van LED panelen op een rijtje zetten zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees snel verder!

Het ene LED paneel is het andere niet

Het gegeven dat het ene LED paneel het andere niet is blijkt wel uit het feit dat je tegenwoordig de keuze hebt uit verschillende soorten. Naast de wat meer ‘standaard’ panelen kun je vandaag de dag ook kiezen uit diverse high lumen panelen. Deze panelen worden ‘high lumen’ genoemd omdat ze meer lumen per watt weten te produceren. Om het energieverbruik van dergelijke panelen te drukken, is er ook een verbeterde versie te koop: de high lumen V2. Deze LED panelen verbruiken in vergelijking met de standaard high lumen panelen minder energie. En dat terwijl ze wel dezelfde lichtopbrengst hebben. Wanneer je van plan bent om de panelen thuis op te hangen, ben je wellicht op zoek naar een lamp die prettig licht afgeeft, licht dat fijn is voor je ogen. Je komt dan uit bij de UGR19 panelen.

De kleurtemperatuur bepaalt de sfeer

Omdat de kleurtemperatuur de sfeer bepaalt, is het goed om stil te staan bij het soort wit licht dat de lamp produceert. Wil je je goed kunnen concentreren? Dan is helder wit licht een goede optie. Koud wit licht maakt zelfs de kleinste details duidelijk zichtbaar. Wil je een LED paneel in de woonkamer ophangen? Ga dan voor een variant in warm wit licht. Warm wit licht creëert een wat warmere en meer huiselijke sfeer dan de andere twee eerdergenoemde opties. Tot slot zijn er naast verschillende soorten wit licht ook zogenaamde RGB LED panelen te koop. Van deze lampen kun je de kleur aanpassen aan jouw stemming. Te koop op ledlichtstunter.nl.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline