Tips bij het samenstellen van een boxspring 0

Tips bij het samenstellen van een boxspring

Een boxspring is misschien wel het meest populaire bed in Nederland. Tientallen jaren terug werd de luxe van de auping boxspring enkel nog in hotelkamers gevoeld. Inmiddels is die unieke hotelervaring ook naar de ‘doodgewone’ slaapkamers gebracht. Steeds meer mensen investeren in een fijne boxspring. Geen wonder, want dit bed biedt veel. Niet alleen op het gebied van comfort, maar ook als je kijkt naar de rijke uitstraling.

Ben jij sinds kort ook helemaal om en wil je voor de allereerste keer in je leven een boxspring aanschaffen? Dan zijn er nog wel enkele dingen waar je aan moet denken. Want hoe stel je dit bed eigenlijk samen? Hoe zorg je ervoor dat dit daadwerkelijk hét perfecte bed is voor jou? We zetten een aantal tips op een rijtje.

De juiste maat

Voordat je de perfecte boxspring kunt samenstellen is het eerst belangrijk om naar het formaat te kijken. Want hoe groot mag het bed maximaal zijn? Boxsprings zijn gelukkig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een bed die aan jouw wensen en de beschikbare ruimte in de woning voldoet. Zo zijn er zelfs eenpersoons boxsprings te vinden. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een absolute kingsize met een bed van 200 x 220. Aan jou de taak om het juiste formaat te bepalen.

Dit hangt voor een groot deel natuurlijk aan de beschikbare ruimte af. Meten is weten. Meet daarom eerst deze ruimte op. Bekijk vervolgens de boxsprings die mogelijk binnen deze ruimte zouden passen. Heb je geen idee hoe een specifiek formaat eruit zou zien in de ruimte? Gebruik dan eventueel kranten of tijdschriften om de maat uit te leggen in de kamer. Zo weet je precies of er nog voldoende ruimte over is of dat het beter is om toch elders te gaan zoeken.

Kies de mooiste uitstraling

Een boxspring moet op de eerste plaats natuurlijk fantastisch liggen. Slaapcomfort gaat boven alles. Toch wil het oog ook wat. Het bed is immers de eyecatcher van de slaapkamer. Dan wil je wel dat deze ook daadwerkelijk iets doet voor de uitstraling van de ruimte. Gelukkig zijn boxsprings heel veelzijdig en kunnen ze tegenwoordig in de meeste gevallen gewoon geheel naar wens samengesteld worden. Denk aan de juiste kleur, hoofdbord, soort poten, enzovoorts. Op die manier bepaal jij zelf de gehele uitstraling van de boxspring.

Bedenk wel goed dat een boxspring over een zeer lange levensduur beschikt. Het is niet de bedoeling dat je deze over luttele jaren weer verkoopt. Kies daarom niet direct voor trendgevoelige kleuren en stijlen, maar voor eentje die met vrijwel iedere stijl en smaak te combineren valt. Op die manier weet je zeker dat je het bed ook over tien jaar nog prachtig vindt en dat deze altijd goed zal blijven passen binnen de ruimte.

Probeer verschillende matrassen uit

Voldoende ligcomfort is van essentieel belang voor een goede nachtrust. Daarom is het verstandig om verschillende matrassen uit te proberen op basis van hardheid en de wijze waarop zij verder ondersteuning bieden. Welk matras je nodig hebt is van heel veel verschillende dingen afhankelijk. Je eigen voorkeur speelt een belangrijke rol, maar ook je slaaphouding en gewicht. Probeer ze daarom stuk voor stuk uit en laat je informeren door een deskundige in de winkel. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline