5 redenen om over te stappen op kunststof kozijnen 0

5 redenen om over te stappen op kunststof kozijnen

Als je toe bent aan nieuwe kozijnen, dan zijn er natuurlijk heel veel verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Toch kiest het overgrote deel tegenwoordig voor kunststof kozijnen. Maar waarom stappen we eigenlijk massaal over? Waarom is kunststof in de meeste gevallen de beste keuze? In dit artikel geven we 5 redenen om over te stappen op kunststof kozijnen.

1 Onderhoudsarm 

In ons drukke bestaan hebben we doorgaans maar weinig tijd om ook nog het huis volledig te onderhouden. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar wel als je kiest voor zeer bewerkelijke materialen. Wanneer het materiaal regelmatig onderhouden moet worden om mooi te blijven, kan dit afbreuk doen aan het wooncomfort. Als dit regelmatig wordt vergeten, kan het zelfs heel problematisch zijn. Onderhoud je houten kozijnen bijvoorbeeld niet op de juiste manier, dan zal dit een heel duur grapje worden. 

Kunststof kozijnen zijn daarentegen gelukkig zeer onderhoudsarm. Zo hoeft kunststof nooit opnieuw geverfd of opgeschuurd  te worden. Het is al voldoende om eens of tweemaal in het jaar even een doekje langs de kozijnen te halen. Zo blijven ze er mooi uitzien. Ook loop je geen risico op mogelijk houtrot waardoor deze vroegtijdig vervangen moeten worden. 

Een kunststof kozijn gaat over het algemeen dan ook veel langer mee dan veel andere materialen. Meestal is dit een aankoop die je maar één keer in je leven doet. Een kwalitatief kunststof kozijn gaat gemiddeld vijftig jaar mee. Hierdoor zijn er veel minder onderhouds- en vervangingskosten en ben je op de lange termijn dus stukken voordeliger uit. 

2 Recyclebaar 

We denken steeds meer aan het milieu. Dat blijkt uit onze aankopen en het verduurzamen van de woningen in ons land. Bij het verduurzamen van de woning moet je ook denken aan de materialen die je in huis gebruikt. Kunststof is hierbij een prima optie. Op de eerste plaats omdat kunststof kozijnen veel langer mee zullen gaan. Hierdoor hoef je minder snel een nieuw exemplaar aan te schaffen, waardoor er veel wordt bespaard op afval. Daarnaast zijn kunststof kozijnen over het algemeen ook volledig recyclebaar. Hierdoor wordt het milieu niet extra belast en kan het materiaal weer voor nieuwe doeleinden worden ingezet. 

3 Veelzijdig materiaal 

Een groot voordeel van kunststof is dat het een zeer veelzijdig materiaal is. Kies je voor kunststof kozijnen, dan kun je hier werkelijk alle kanten mee op. Je kunt zonder problemen voor verschillende kleuren, maten en patronen kiezen om deze geheel op jouw woning af te stemmen. 

4 Minder kans op inbraak 

Ook bij het beveiligen van de woning komen kunststof kozijnen van pas. Met goed hang- en sluitwerk zal het voor een inbreker heel lastig worden om de woning via het kozijn te betreden. En hoe meer tijd het de inbreker kost om binnen te komen, hoe groter de kans dat zij een ander slachtoffer zullen zoeken en jouw woning links laten liggen. 

5 Minder energieverbruik 

Met de huidige hoge gasprijzen is het prettig om een beetje op de energierekening te besparen. Door kunststof kozijnen te kopen, verhoog je de isolatiewaarde van je woning en zal het gemakkelijker worden om de temperatuur in huis stabiel te houden. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline